Botten:
400 g mandelmassa
1 apelsin
4 ägg
4 msk kakao
smör till formen
Mousse:
300 g vit choklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn.
Riv av skalet på apelsinen på den fina sidan av rivjärnet o blanda ihop mandelmassan.
Tillsätt äggen och sist kakaon.
Smörj en form med löstagbar botten och häll i smeten. Bred ut smeten ordentligt i kanterna o grädda kakan i cirka 20 minuter. Ta ut den och låt svalna i formen.
Gör moussen under tiden genom att smälta chokladen i ett vattenbad. Rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något och häll den i en bunke.
Tillsätt sedan äggulorna i bunken, en i taget under omrörning.
Vispa grädden och rör även ner den i den smälta chokladen.
Häll chokladsmeten över mandelmassebotten och frys några timmar.
Dekorationen består av chokladdoppade mandelmassekulor, en liten ros o riven vit choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar