27 mars, 2012

Chokladtårtbotten

Till våningstårtor så har jag hitills använt mig av ett recept som finns på Lindas blogg, lindarunn.se. Det blir höga, stabila tårtbottnar som smakar massa choklad!

Chokladtårtbotten , 20 cm form
50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver

Smält smöret tillsammans med mjölken
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Slå över smörblandningen över äggvispet och rör till en jämn smet
Blanda och sikta ner de torra ingredienserna i smeten, rör om
Gräddas i den nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35-40 min

Dubbla receptet till en tårtbotten på ca 25 cm och tredubbla till en tårtbotten på 30 cm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar