Fluff är en blandning av grädde o godis/choklad som smälts ihop o sen vispats upp. Man kan använda i stort sett vilket godis som helst. Själv har jag hittills använt nutella, dumlekola, snickers, punchpraliner o ahlgrens bilar.
Recept:
3 dl grädde
180 g godis (om godiset innehåller mest gelatin som tex ahlgrens bilar, ska man endast ta 60 g godis för annars stelnar grädden o går inte att vispa!)
Dela ev. godiset i mindre bitar o lägg ner i grädden i en kastrull. Smält långsamt godiset. Det får INTE börja koka!!! Då kan grädden skära sig o inte gå att vispa upp. När allt har smält ställer du blandningen kallt i MINST 6 timmar, helst över natten. Sen är det bara att vispa upp med elvisp till en fluffig grädde med godissmak!
TIPS! När jag gjorde ahlgrensfluff klippte jag först bilarna i mindre bitar o micrade en stund, då smälte dom fortare i grädden =) TIPS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar