28 mars, 2012

Bästa tårtbottenreceptet

Mitt favoritrecept på tårtbotten finns bak på potatismjölspaketet. Eller har iaf funnits, har hört att det inte finns längre. En himla tur att jag skrivit upp det isåfall ;-)


5 ägg
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
2,5tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj o bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda ihop övriga ingredienser o vänd ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen o grädde i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Prova med en sticka om den är klar.
När den är klar, ta ut den ur ugnen o låt vila i formen ca 10 min innan den stjälps upp.

Perfekt varje gång! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar