Jag har testat två sorters päronmousse och båda smakar på liknande sätt. Den första här är lite enklare att göra o kräver inte lika många ingredienser och det är ju ett stort plus när de smakar i stort sett lika gott =)
Vardera recept är lagom till ett lager till en normalstor tårta, ca 24 cm i diam.
Päronmousse 1
2 dl päronkräm
7 msk snabbmarsanpulver
2 dl vispgrädde
(ev. päronessens, ca 20 droppar)
grön färg (karamell- eller pastafärg)
Blanda päronkrämen med marsanpulvret o ev. päronessens.
Vispa grädden hårt o vänd ner päronblandningen.
---
Päronmousse 2
5 gelatinblad
1 burk konserverade päron, ca 800 gr (varav ca 500 gr päron).
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
(ev. päronessens, 30 droppar)
grön färg (karamell- eller pastafärg)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll bort sockerlagen o mixa päronen till en slät kräm eller en "ojämnare" kräm om man vill ha lite bitar i.
Häll sockret i grädden o vispa grädden ganska hårt.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen tillsammans med ca 0.5 dl av de mixade När gelatinet smält häller man tillbaka det ner i pärongeggan och tillsätter päronessensen o grön färg.
Rör ihop =)
Pastafärger kan man köpa på bl.a kakburkens hemsida.
Päronessens finns på Borgeby kryddgårds hemsida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar