225 g mjukt smör
4.5 dl socker
5 st äggvitor
4 tsk vaniljsocker (eller 2 tsk vaniljpulver)
3.5 dl rumsvarm mjölk (kan micras lite)
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
pastafärger tex lila, blå, grön, röd, orange, gul
Vispa socker och smör smidigt.
Vispa ihop äggvitorna och vispa sedan ner äggvispet lite i taget o smör/sockerblandingen.
Blanda ihop mjölet med bakpulver, vaniljsocker o salt.
Blanda ner hälften av mjölken i smeten, sedan mjölblandningen o sist resten av mjölken.
När smeten är blandad öser man upp smeten i 6 skålar -jag vägde smeten så jag fick lika mycket smet i varje skål.
Färga varje skål med smet i var sin färg.
Häll upp en smet i taget i var sin smörad o bröad springform och grädda mitt i ugnen på 175 grader.
En 15 cm form gräddas på ca 25 min
En 22 cm form gräddas på ca 15 min
Jag har bara en 15 cm form, så jag fick grädda en i taget. Det tog lite tid, men det funkade iallafall!
Maräng-icing:
3 äggvitor
225 g socker (ca 2.75 dl)
200 g sirap (ca 1.5 dl)
3 msk vatten
½ tsk salt
(citronessence -var noga så den inte innehåller olja, då tjocknar inte marängen!)
Häll alla ingredienser förutom citronsmaken i en rostfri bunke.
Koka upp vatten och ställ bunken över (vattenbad) och vispa med elvisp tills marängen tjocknat och det går att vända upp och ner på bunken.
Rör sist ner citronsmaken <--- OBS OBS -utan olja i!
Jag smetade ett tunt lager mellan varje tårtbotten och täckte hela tårtan med resten =)
Just nu har jag en tävling i min blogg där du kan vinna 1 av 3 presentkort att shoppa för, skulle vara superkul om du ville delta!
SvaraRaderaDireklänk: http://eemijji.blogg.se/2012/march/tavling-1-vinn-1-av-3-presentkort-ifran-na.html#comment
kram :)