27 mars, 2012

Hemgjord sockerpasta / sugarpaste

När jag inte köper färdig sugarpaste, så gör jag egen efter det här receptet (räcker till att täcka 2 normalstora tårtor)
 
SUGARPASTE (drygt 1 kg):

1msk gelatinpulver
4msk kallt vatten
1msk matolja
1½ dl vit baksirap
ca 15 dl florsocker (nästan två paket á 500 g)

Lägg gelatinpulvret och vattnet i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
När gelatinet har löst sig helt i vattnet, lägg i oljan och sirapen.
Häll upp florsockret i en stor skål och häll i vätskeblandningen.
Blanda sedan för hand eller med en hushållsmaskin, ej elvisp.
När blandningen är någorlunda fast och inte alltför kladdig, ta upp och knåda tills den är slät. Tillsätt lite mer florsocker om det behövs men hellre för lite florsocker än för mycket.
Vira in degen ordentligt i plastfolie, förvara sedan detta mörkt i en lufttät burk och låt degen vila där någon dag innan den ska användas.
Förvaras i rumstemperatur och håller i flera månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar